Gimnáziumi felvételi információk

Gimnáziumi felvételi információk a 2012-13. tanévre.

Gimnáziumi képzéseink:

    • 4 évfolyamos általános gimnáziumi képzés (01)
    • 5 évfolyamos angol két tanítási nyelvű képzés (02)
  • Jelentkezés módja:  az itt megnyitható adatlap kitöltésével jelentkezhetnek, mely a küldés gombra kattintva automatikusan megérkezik adatbázisunkba, valamint egy családi kérdőív kitöltésével, mely letölthető innen (Családi kérdőív 7-12. évfolyam) vagy az iskola titkárságán (XI. ker. Mezőkövesd u. 10.) beszerezhető. Az adatlap csak interneten keresztül tölthető ki, a családi kérdőívet személyesen vagy e-mailben kell eljuttatni az iskolaközpont titkárságára.

Jelentkezési határidő: 2013. február 17.

A felvételi rendje:

Az iskolánkba jelentkező diákoknak központi írásbelit kell tenniük. A központi írásbelit szabadon választható iskolában lehet tenni, de ott kell jelentkezni rá, ahol a diák meg szeretné írni, függetlenül attól, hogy hová jelentkezik. A központi felvételire való jelentkezés nem jelenti automatikusan az iskolaközpontba való jelentkezést. Ez utóbbihoz saját adatlapunkat és Családi kérdőívünket kell kitölteni!

Aki a Szent Benedek Iskolaközpontban szeretné megírni a központit, az 2013. december 10-ig jelentkezhet az innen letölthető adatlap kitöltésével, melyet a titkárságon kell leadni. A 3. ponthoz: iskolaközpontunk OM kódja 034796. A telephely neve: Szent Benedek Iskolaközpont, címe: 1116 Budapest, Mezőkövesd u. 10. A vizsga típusa: általános tanterv alapján folyó felkészítés, a magyarhoz és matekhoz is tegyenek X-et, mindkettőt kérjük. A 4. pontot csak akkor kell kitölteni, ha a jelentkező speciális nevelési igényű. Az igényt csak akkor tudjuk figyelembe venni, ha a szülő ír egy kérvényt, hogy milyen könnyítésre jogosult a gyermek, és csatolja mellé a jogosultságot igazoló érvényes szakértői véleményt.

A központi írásbeli ideje: 2013. január 19., 10.00

Szóbeli meghallgatás: 2013. február 27. és március 2. között

Az iskolánkba felvételiző diákoknak és szüleiknek egy személyes találkozáson kell részt venniük. A meghallgatáson a jelentkező általános műveltségét, szóbeli kifejezőkészségét, szövegértését vizsgáljuk. A szülők közben az iskola káplánjával beszélgetnek. A szóbeli beosztásról értesítést küldünk.

A szóbeli meghallgatásra, kérjük, hozzák el az ellenőrzőt.

Részletes felvételi tájékoztató füzetünket a felvételi pontszámításról, a vizsgák leírásáról és az összes határidőről, megkaphatja nyílt napunkon.

Nyílt napok