FELVÉTELI INFORMÁCIÓK a 2013/14 tanév jelentkezői számára

Utolsó alkalom! Ismerkedés a lelkiséggel.

FEBRUÁR 22. – ISMERKEDÉS A REGNUM CHRISTI LELKISÉGÉVEL

A Benedek legnagyobb erőssége a közösségi élet és a lelkiség. Azonban nem kizárólag a gyerekekre figyelünk oda – a szülőknek is szervezünk programokat, lelki estéket, lelkigyakorlatokat. Ilyenek a Családi Napok, és ilyen lesz ez a lelki este is.

Két előadás keretében van lehetőség a lelkiséggel való ismerkedésre és a lelki töltődésre, az előadások között kiscsoportos beszélgetés lesz, a második előadás után pedig lehetőség az elcsendesedésre. Az összejövetelt szentmisével zárjuk.

A részvétel regisztrációhoz kötött. Kérjük, az alábbi adatlap kitöltésével jelezze részvételi szándékát legkésőbb 2013. február 19-ig.

Részletes program:

18.00-18.35: a Regnum Christi lelkiségének bemutatása és kapcsolata az iskolai lelki neveléssel

előadó: Arendtné Salacz Nadine

18.35-19.00: kiscsoportos beszélgetés az elhangzottakról

19.00-19.40: nagyböjti lelki előadás

előadó: Vadász Kinga, megszentelt

Utána  a miséig csendes ima vagy beszélgetés, igény szerint.

20.00-21.00: szentmise a kápolnában /gyónási lehetőséggel/

21.00 – agapé, ismerkedés és beszélgetés

Kedves Jövendő Diákjaink és Tisztelt Szülők!

Szeretnénk megkönnyíteni a döntéseteket az iskolaválasztást illetőn. Ugyan azt lehet tudni, hogy a Szent Benedek az egyetlen katolikus angol-magyar két tannyelvű gimnázium Budapesten, de azért a kiemelt tehetséggondozás, és a nagy – katolikus lelkiségű – közösségi élet sem lényegtelen. Ha többet szeretnél tudni, és főleg ha többet szeretnél adni gyermekednek – várunk Téged is!

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?
MERT ÍGY ADOD A LEGTÖBBET GYERMEKEDNEK!

Immár második éve, hogy az I. kerületből átköltöztünk ebbe a XI. kerületi új iskolaépületbe. Nagylelkű adományozóinknak hála nemcsak az iskolaépületet sikerült az ígért határidőre átadni, de tavaly megnyílt a legfelső emelet is a hatalmas színházteremmel, idén pedig, november 10-én Simicskó István államtitkár a 2 új külterületi sportpályánkat nyitotta meg. A bővülés a jövőben tovább folytatódik.

FEBRUÁR 5. 18.00 – FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

Ezen a napon elsősorban az általános iskolásoknak szóló információkról lesz szó, de a leendő /vagy iskolaváltásra készülő/ gimnazista szülők se maradjanak otthon! Ez az utolsó alkalom ebben a tanévben, hogy végighallgasd az igazgatói prezentációt és az új osztályfőnökök némelyikével is találkozni lehet majd. Személyes kérdések feltételére is lesz lehetőség.