Általános iskolai felvételi információk

A 2013-14. tanév felvételi tudnivalói.

Általános iskolai első osztály

Iskolánkban a 2013-14. tanévben két első osztály indul.

Jelentkezés módja: az itt megnyitható adatlap kitöltésével jelentkezhetnek, mely a küldés gombra kattintva automatikusan megérkezik adatbázisunkba, valamint egy családi kérdőív kitöltésével, mely letölthető vagy az iskola titkárságán (XI. ker. Mezőkövesd u. 10.) beszerezhető. A családi kérdőívet személyesen vagy e-mailben kell eljuttatni az iskolaközpont titkárságára.

Családi kérdőív 1-6. évfolyamra

A jelentkezési határidő: 2013. február 15.

Felvételi beszélgetés időpontja: VÁLTOZÁS! 2013. március 6. (SZERDA), 16.00

A felvételi beszélgetésen a tanító nénik játékosan felmérik a gyerekek iskolaérettségét. Ez alatt a szülőkkel – előre elkészített beosztás szerint – személyes beszélgetéseket folytatnak az iskola vezetésének tagjai, az iskola káplánja.

 

5. évfolyam

A 2013-14-es tanévben a meglévő osztályunk mellé még egy ötödik osztály indul.

Jelentkezés módja:  az itt megnyitható adatlap kitöltésével jelentkezhetnek, mely a küldés gombra kattintva automatikusan megérkezik adatbázisunkba, valamint egy családi kérdőív kitöltésével, mely letölthető innen (Családi kérdőív 1-6. évfolyam) vagy az iskola titkárságán (XI. ker. Mezőkövesd u. 10.) beszerezhető. A jelentkezés mellé kérjük csatolni a diák előző év végi bizonyítványának másolatát. A családi kérdőívet és a bizonyítvány másolatot személyesen vagy e-mailben kell eljuttatni az iskolaközpont titkárságára, legkésőbb a jelentkezési határidő lejártáig.

A jelentkezési határidő: 2013. február 15.

Szóbeli meghallgatás: 2013. február 26. és március 1. között

Az iskolánkba felvételiző diákoknak és szüleiknek egy személyes találkozáson kell részt venniük. A meghallgatáson a jelentkező általános műveltségét, szóbeli kifejezőkészségét, szövegértését vizsgáljuk. A szülők közben az iskola káplánjával beszélgetnek. A szóbeli beosztásról e-mailben küldünk értesítést..

A szóbeli meghallgatásra, kérjük, a jelentkező hozza el ellenőrzőjét.

Egyéb köztes évfolyamok az általános iskolában

Iskolaközpontunk nem zárkózik el a nem belépési pontként nyilvántartott évfolyamokra jelentkező tanulók felvételétől. Ebben az esetben először érdemes egyeztetni a titkárságon, hogy van-e hely a keresett osztályban és tudjuk-e fogadni a tanuló jelentkezését. Amennyiben igen, a jelentkezés módja ugyanaz, mint a fenti osztályokba: a jelentkezéshez az adatlapot itt érik el, a Családi kérdőívet a választott  évfolyamnak megfelelően töltsék ki (Családi kérdőív 1-6. Családi kérdőív 7-12.), valamint kérjük a jelentkező előző év végi bizonyítványának másolatát. A személyes találkozáson kívül a tanulók tanulmányi szintjét felmérjük magyarból, matematikából és angolból. Minden esetben vizsgáljuk az iskolaváltási szándék okát. E-mailben küldünk értesítést.

A jelentkezési határidő: 2013. február 15.

Szóbeli meghallgatás: 2013. február 26. és március 1. között

Részletes felvételi tájékoztató füzetünket a felvételi pontszámításról, a vizsgák leírásáról és az összes határidőről, megkaphatja nyílt napunkon.

Nyílt napok

2012. november 10.: Márton napi családi rendezvény

Iskolánk sok évre visszanyúló hagyománya ez az esemény, mely egész nap tart. Minden korosztály megtalálhatja  a programok között a neki megfelelőt a legkisebbektől a nagyszülőkig. A programok 10.00 órakor kezdődnek. Ennek a rendezvénynek a keretein belül, 10.15-től tartunk egy tájékoztatót az érdeklődő szülőknek és diákoknak, akik az igazgatói tájékoztató után a Márton napi programokon keresztül belekóstolhatnak  iskolaközpontunk  hangulatába, találkozhatnak diákjainkkal és  a hozzájuk tartozó szülőkkel.

A rendezvény részletes programja november 5-étől lesz elérhető itt.

2012. december 12. – Tájékoztató 18.00-kor

Ezen a tájékoztatón a felső tagozatos 5. osztály és a gimnáziumi 9. évfolyam után érdeklődőknek adunk részletes tájékoztatást iskolaközpontunk nevelési-oktatási célkitűzéseiről.

2013. február 5. – 18.00 – igazgatói tájékoztató és találkozó a tanárokkal

Ezen a nyílt napunkon főleg az általános iskolai első osztályunkat, illetve az alsó tagozaton folyó munkát szeretnénk bemutatni, majd lehetőségük nyílik személyes beszélgetésekre az induló két osztály leendő osztályfőnökeivel.

2013. február 22. – 18.00-21.00

Lelki este

18.00-tól tájékoztatás az iskolaközpontban folyó lelki munkáról, melynek hátterében a Regnum Christi Apostoli Mozgalom áll. Ismerkedés a Mozgalom tevékenységével, majd kiscsoportos beszélgetés a Mozgalom tagjaival és az iskolaközpontba járó szülőkkel.

19.00 órától nagyböjti témájú lelki előadás, majd csendes ima, elmélkedés.

20.00-tól szentmise, melyet kis agapé követ.

A lelki estén a részvétel regisztrációhoz kötött. A regisztrációs adatlap február 6-tól lesz elérhető itt.