“Vizes” túra – családos kirándulás

október 13. szombat - egésznapos

NEM LESZ ESŐ, MEGYÜNK!!!   GYERTEK TI IS! 🙂

Újra hívunk és várunk Benneteket a következő kirándulásunkra, amely igazi kalandokkal telinek ígérkezik. Miért is vizes túra? 🙂 Mert ahonnan indulunk – Batthyány tér vagy Szentendre a folyó partján van, ahová érkezünk – Visegrád- szintén és végigkísér bennünket egy patak az utunk során, mivel az Apátkúti-völgyben fogunk kirándulni és érintjük az Ördögmalom-vízesést is. Csodás, Isten teremtette tájakon vezet az utunk.

A kis patak csobogása felejthetetlen, lehet kishajót készíteni falevélből, de mivel sokszor át is kell jutni a túloldalára váltó zokni javasolt!

Találkozó 1. : 8.45-kor a Batthyány téren a Hév végállomáson a vágányok végénél. Jegyet Szentendréig kell venni. A HÉV 9.02-kor indul-így lesz még Szentendrén kis idő mosdózásra vagy friss kiflire. (Ha valaki ezt lekési, még a 9.18-assal utánunk tud jönni és nagyon igyekezni Szentendrén a buszhoz! A busz  a HÉV megálló oldaláról indul.)

Találkozó 2.: akik autóval jönnek azokkal 9.45-kor találkozunk a Szentendrei HÉV és Buszvégállomáson – közvetlen közelben van parkoló ahol a kocsitól el lehet búcsúzni, mert napközben bizony gyalogosan közlekedünk! 🙂

10.05-kor indul a Volán busz Szentendréről PILISSZENTLÁSZLÓRA– ahová 30 perc buszozás után érünk.

Innen  – a helyi vendéglátó egység meglátogatása után – a piros vonalon indulunk az Apátkúti völgybe. Hegyet nem kell mászni, végig a völgyben fogunk jönni.  A távolság kb.  6-7  km ezt 2-3 óra alatt tervezzük, persze kérdés mennyi ideig állunk fotózni, enni, pancsolni… de nem kell rohanni.

BABAKOCSISOK FIGYELEM! Mivel az Apátkúti völgy nem járható babakocsival, Nektek a következőt ajánlom: Menjetek el autóval Visegrádig és a piros vonalon induljatok el visszafelé a völgybe, vagyis felénk. Ez a Visegrádhoz eső rész kb. 2 km -en járható babakocsival- aszfalt út van, és akkor a réten (Telgárthy rét) találkozhatunk. (Nagyon halkan mondom, hogy idáig autóval is fel lehet jönni.)  🙂

Bővebben:

http://visegradipisztrang.hu/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=15&Itemid=69

Legkésőbb 15 óra felé érkezünk Visegrádra (fakultatív: a bátrabbak még felszaladhatnak a Fellegvárat megnézni). Innen busszal lehet visszamenni Szentendrére, ( 14.18 – 14.23 – 15.23 – 16.18 – 16.23) vagy aki nem kocsival érkezett az komppal (14.50 – 15.50 – 16.50) Nagymarosra és onnan Nyugati pu.ra vonattal (16.08 -17.08 -17.14) . Sajnos a sétahajó már nem közlekedik, pedig szerettünk volna azzal visszajutni Szentendrére. 🙁  Ha tudnánk előre, hogy hányan leszünk, akkor lehetne hajóval menni. HAJÓZÁSI LEHETŐSÉGEK:  Ha Visegrádra leérünk tudunk bérelni egy hajót , ami egy órás sétahajózást vállal Esztergom felé. Sajnos Szentendrére nagyon sokba kerülne ugyanez. Pilisszentlászlón a vendéglőben (mosdó lehetőség) megbeszéljük, mit szeretnénk!

A túra “vizes” jellege miatt hozzatok váltóruhát, nadrágot, zoknit a gyermekeknek. Ha esős lesz az idő természetesen nem megyünk és egy másik időpontot nézünk. NEM LESZ ESŐ, MEGYÜNK!

Egyéb infók: Edit nénitől 06 30 572 20 82  – Ha előre szóltok, hogy tervezitek, akkor tudjuk, kikre kell még várni. 🙂

Mindenkinek élményekben gazdag kirándulást, sok friss hegyi levegőt, egészséges mozgást kívánunk!

Házi Feladat! A következő énekkel lehet készülni kicsinek és nagynak:

A pataknál oly jól érzem magamat , hol a kis hullámok ekként zajlanak:
Refr.: Áldjad mindig , áldjad az Urat , mert Ő néked annyi mindent ad!

A halmokon oly jól érzem magamat ,ahol a visszhangok ekként szólanak :
Refr.: Áldjad , mindig , áldjad az Urat , mert Ő néked , annyi mindent ad!

Kinn a réten oly jól érzem magamat , ahol a kis méhek ekként zsonganak :
Refr.: Áldjad mindig , áldjad az Urat, mert Ő néked annyi mindent ad!

Az erdőben oly jól érzem magamat , ahol a madárkák zengve dalolnak:
Refr.: Áldjad mindig ,áldjad az Urat , mert Ő néked annyi mindent ad!

Minden helyen oly jól érzem magamat , ahol magasztalják az én Uramat.
Refr.: Áldjad mindig , áldjad az Urat , mert Ő néked annyi mindent ad!!!