2017 február Pécsi Rita

 Kedves Szülők!
 
 A síszünet/hétvége pihentető napjai után, szeretettel hívlak benneteket egy délutáni közös gondolkodásra, jövő héten kedden 18-20. Kortól és nemtől függetlenül aktuális és mélyen érintő a téma szerintem. Hitünkből fakadóan, mely szerint “testvérek vagyunk az Úrban..”, még elgondoltatobb, hiszen mindenkinek hihetettlenül sok “gyereke…testvére…”  :)) van, akinek kötödési problémái vannak! Gyere el!! Talán (biztos:)  kapsz egy másik nézőpontot, egy jó ötletet, hogyan segíthetnél!! Gyere el!!
Nem is olyan régen, az evangéliumban is hallhattuk , hogy milyen fontos Istenben gyökereznünk!
Ezt a témakört szertnénk körbe járni, több oldalról is kibontani a  következő SZÜLŐSULI alkalmon. „FONTOS VAGY NEKEM” avagy Mi az a Kötődéspedagógia? -címmel.
 
Miből adjuk a biztonságot nyújtó kapcsolatot a gyerekeinknek, amikor fogytán az erőnk, a türelmünk, és mi sem állunk túl jól biztonság dolgában?
Az igazi gyümölcs kapcsolatból fakad. A szőlőtő és a szőlővessző példázatában az éltető kapcsolatról beszél, amit Ő ad nekünk. Jézusban maradni, vele szervesen összeforrva, kapcsolatra épülő életet jelent. Amit tőle kapunk azt adjuk tovább a gyerekeinknek!
 
“A magzat a méhen belül érik meg a méhen kívüli életre,
a gyermek pedig a kapcsolaton belül érik meg az önálló felnőtt életre.
Az érés feltétele a kapcsolat. 
A fejlődés mindig “méhen belül”, a kapcsolaton belül történik!”