A Karol Wojtyla társulat

A Karol Wojtyla társulat és Witold Gombrowitz Yvonne, a burgundi hercegnő c. darabja
szinjatszo
Iskolánk színjátszóköre idén ősszel nagy-nagy sikerrel vitte színpadra választott darabját. Halász Dániel, a társulat vezetője így ír a felkészülésről és a részletekről:

“Az ősz eseménydús volt a színjátszók számára. Végre nevet találtunk a színjátszókörnek, és immár Karol Wojtyla társulatként előadtuk Witold Gombrowitz Yvonne, a burgundi hercegnő c. abszurd tragédiáját. 
Tavaly szinte egész évben ezzel a darabbal dolgoztunk. Az öt októberi előadás nagyon sok örömet jelentett nekünk, megható volt, hogy milyen sok pozitív visszajelzést kaptunk, bár volt aki számára felkavaró is volt a darab. Az előadás zenéjét Zámolyi Eszter írta és a Ponty de la Koor kórus énekelte, a jelmezeket és sminket Vecsei Kinga Réta tervezte.
A darab egy romlott, felszínes, kiüresedett világot mutat be, amelyet a bűntelenséggel, mássággal való szembesülés felforgat. A szereplők az Yvonne által felmutatott “tükörbe” nézve maguk gyengeségeit látják, de nem mernek szembenézni saját magukkal. Következésképp a nem annyira katartikusan inkább felkavaróan tragikus végkifejlet elkerülhetetlen. 
A társulat számára érdekes kihívás volt, hogy nem nevettetni, inkább meghatni, megdöbbenteni igyekeztünk az idei előadásunkkal.”

A fotókat köszönjük Elek Judit Sárának!