Bölcs-Ész

Remek helytállás a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen Gratulálunk!

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanulmányi versenyt hirdetett angol, matematika, filozófia, magyar irodalom, művészettörténet és történelem tantárgyakból.

Iskolánk 11. és 12. évfolyamos diákjai sokan nekiveselkedtek és végül négyen, öt tantárgyból bejutottak a döntőbe, azaz a 10 legjobb közé. Február 3-án ez a négy diák, Szabó Anita tanárnő kíséretében elutazott Piliscsabára, hogy az iskola nem kis büszkeségére, nagyszerűen helytálljanak és öregbítsék iskolánk hírnevét.

Ahogy Szabó Anita mondja, “minden szekció zsűrijének elnöke kiemelte, mennyire elégedettek voltak minden versenyzővel, akik az első 10-be jutottak országosan. Dicsérték a diákok felkészültségét, teljesítményét, és sokszor hangsúlyozták, hogy a döntőben egy-egy ponton múltak csupán a helyezések. Diákjaink komolyan vették a feladatukat, és többen is odajöttek a szervezők közül gratulálni ahhoz, hogy 4 diák 5 döntősként képviselt egyetlen iskolát.”

Helyezések:

Svindt Mária 11/b – magyar irodalom 1. hely
Palásthy Levente 11/b – matematika 6. hely
Kiss Anikó 11/b – matematika 7. hely
Buczny Dominik 12/a – angol 9. hely
Palásthy Levente 11/b – angol külön díj

Kedves diákok! Szívből gratulálunk nektek!

Köszönjük a felkészítést tanáraiknak és egyben gratulálunk: dr. Tóth Ildikónak, Balogh Veronikának, Harsányi Klárának és Szabó Anitának!

Összefoglaló és további fotó az egyetem honlapján található:
Bölcs-Ész Tanulmányi verseny