DÖK nap – idén is

A Diák Önkormányzat napja iskolánkban

Élve a törvény adta lehetőséggel, idén is megrendezésre került a DÖK-nap, ugyanis az oktatási  törvény egy tanítás nélküli munkanapot biztosít a Diákönkormányzat részére a gimnáziumokban.  

A diákoknak lehetőségük van az őket ebben az életkorban leginkább érintő témák, mint a pálya- és párválasztás, és ehhez kapcsolódóan a kommunikáció, konfliktuskezelés, tanulás témaköreiről szóló előadásokat hallgatni. Az iskola ezeken a napokon több témában és több formában nyújt információt és  élményt, hogy  segíteni tudjuk  diákjainkat fontos döntéseik meghozatalában.
Az idei évben Hodász András atya előadása után, a nap második részében kisebb csoportokba verődve hallgatták meghívott szakembereink, pályaválasztással kapcsolatos, sokszínű előadását a diákok. Szó volt az önkéntességről és oktatásról külföldi országokban, illetve hallgathattak beszámolót építészmérnök, informatikus, tájépítész, óvónő, villamosmérnök, történész, közgazdász és operatőr vendégeinktől is. Az utolsó részt dr Baritz Sarolta Laura nővér tartotta,”Boldogság és közgazdaságtan” címmel.