Erasmus + Web TV Portal Európai Uniós projekt megvalósulása

Diákjaink Olaszországban jártak

Iskolánk hat diákja és két tanára 2017. március 9. és 15. között az Erasmus + Web TV Portal Európai Uniós projekt keretei között Olaszországba utazott. A projektben részt vevő diákok feladata az utazás alatt interjúk készítése és azok szerkesztése volt. Nemzetközi csapatokban helyieket és turistákat megszólítva készítették el videós anyagaikat Firenzében és Pisában. Az interjúkészítés technikai fortélyai mellett diákjaink olyan idegen nyelvi kommunikációs helyzetekbe kerültek, amelyek során teljesen idegenekkel spontán de mégis felkészülten kellett kérdéseikkel udvariasan helyt állniuk. Az érdemi munkán kívül volt részünk városlátogatásban, valamint gazdagodtunk kulturális élményekkel is.

Diákjaink boldogan számoltak be nyelvi sikerélményeikről, valamint a barátságokról, amelyek  a résztvevő országok diákjaival szövődtek.

Hegedűs Levente 9.b: Óriási élmény volt az egész számomra, nagyon-nagyon jó volt a hangulat, mindenképp egy felejthetetlen élmény marad!

Kállay Katalin 9.b: Egyszerűen csodálatos volt! Mindig is tudtam, hogy egy szuper utazás vár rám, hisz az európai kultúra otthonába készültem. De azt, hogy haza sem akarok majd jönni, mert annyira magával ragadó és élményekben gazdag volt Toszkána és az olaszok élete, ezt álmomban sem gondoltam volna.. Köszönöm ezt a varázslatos hetet!