Erdei iskolában jártunk- Lobenwein Bálint (4.a) fogalmazása

Őszi kaland

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is nagyon vártam az erdei iskolát. Egy kicsit azért féltem is, mert tudtam, hogy az esték nehezek lesznek a szüleim nélkül!

Hosszú buszozás után érkeztünk meg Kétbodonyba. Jó volt újra látni a rég nem látott házat és a szobát. Kipakolás után finom ebédet kaptunk a konyhás néniktől. Délután egy néni vezetett minket körbe az erdei tanösvényen, egy gyönyörű tóhoz.Kedd reggel a tehenészetbe indultunk. Mikor meghallottam, hogy tehenet is lehet fejni, nagyon megörültem. Még kóstolót is kaptunk a friss sajtból és tejből. A nagy nyüzsgésben sikerült belelépnem egy hatalmas tehénlepénybe.Szerda délelőtt állatkertbe mentünk. Sok érdekes állattal találkoztunk. Nekem az egyik kedvencem a tarajos sül volt. Sikerült az egyik tüskéjét megszereznem, hazahozhattam. Sötétedés után éjszakai túrára indultunk.Csütörtökön egy kalandparkba indultunk a busszal. Sok érdekes akadályt kellett teljesítenünk. délután a honfoglalásról tartottak előadást. Lehetett íjászkodni, kürtöt fújni és ostorozni. Este Ki mit tud? volt és utána sokat táncoltunk Jani bácsival.Az utolsó reggel játszótérre mentünk. Délben pakolni kezdtünk, mert megérkezett a busz és indulnunk kellett.

Mikor felszálltunk a buszra, szomorúan néztem a házat, ahová lehet, hogy soha többé nem jövök vissza- bár ha az év végén megbuknék, akkor jövőre is jöhetnék a táborba.

Lobenwein Bálint 4.a