Matematika az én világomban – Erasmus+ az Iskolaközpontban

Az újbudai hírlevélben megjelent bejegyzést idézzük:

“Hat európai ország 22 pedagógusa vett részt a Szent II. János Pál Iskolaközpontban tartott szakmai fórumon, hogy megvitassa a matematikatanítás új lehetőségeit, módszereit. Az Erasmus+ program Matematika az én világomban projekt részeként tartott eseményen Hoffmann Tamás polgármester köszöntötte a résztvevőket.

Szemléletváltást szorgalmaznak a matematikaoktatásban a Szent II. János Pál Iskolaközpontban tanácskozó magyar és külföldi pedagógusok. Hétköznapi példákkal, játékos formában igyekeznek szerethetőbb, izgalmasabb tantárggyá tenni a matematikát, valamint felfedezni az ifjú tehetségeket.

Hoffmann Tamás polgármester köszöntőjében kifejtette: saját családján keresztül látja a matematikaoktatás módszerének és eszköztárának fejlődését. Izgalmasnak és előre mutatónak tartja a találkozón felvázolt program célkitűzéseit és módszereit.

A program során a matematikát a hétköznapi összefüggések szerint fogalmazzák meg a szakemberek, a téma kutatása, kifejlesztése és gyakorlati bevezetése az Erasmus+ projekt része. Szerepel például a tananyagban a bevásárlás, a közlekedés, illetve egy edzésterv összeállítása is. A pedagógusok az új metodika kidolgozásában a szülők közreműködésére is számítanak.

Az angol, dán, litván, ciprusi és spanyol iskolák küldöttei – a koordinátorok beszámolói szerint – sok hasznos és egyedi tapasztalatra tettek szert a Szent II. János Pál Iskolaközpontban. A szakmai programokon kívül megismerkedtek Magyarország kulturális értékeivel és a főváros nevezetességeivel is.”

Az Újbudai Mozaik riportját itt tekinthetik meg: Indítás

 Az interjúk a Magyar Katolikus Rádió Délutáni találkozás című közéleti műsorában hangzottak el április 16-án.