Erdei iskola – 2013. szeptember 23-27.

Nagyon jól sikerült az erdei iskola! Beszámolónk itt!

Beszámoló az  erdei iskoláról

Kétbodonyi élmények

 

Nagy izgalommal indultunk 2013 szept. 23-án a kétbodonyi erdei iskolába. Megérkezésünkkor Julika néniék nagy szeretettel fogadtak minket, mint visszatérő vendégeket. A tőlük megszokott finomságokkal, kiadós ebédekkel és vacsorákkal vártak minden nap.

Hétfő délután a vadasparkban különleges állatokat láttunk. Még aznap egy kalandos éjszakai bátorságpróbán vettünk részt. A hét folyamán gyalogos túrát tettünk a szomszéd falu tehenészetébe, ahol tehénfejés után finom tejet és sajtokat kóstolhattunk. Idén is átmentünk Romhányba s útközben megállva az egyik mezőn métáztunk, számháborúztunk, sor-versenyeztünk.  Az ebéd előtt Tamás atya egy csodálatos misét tartott nekünk.

Pihenésképen csuhézással töltöttük a csütörtök délelőttöt.

A falubeli Ica néni A buta legényről szóló mesével szórakoztatott minket, mondókát, táncot is tanított csakúgy, mint Jani bácsi, aki lejött hozzánk egy kecskedudással táncházat tartani.

Egy helyi vadász elkísért minket az erdő mélyére, ahol az ősz színeiben gyönyörködhettünk. Majd hazatérve vidám dalokat énekelve ültük körül a tábortüzet.

Nagyon jól éreztük magunkat. Reméljük jövőre is jövünk!