Jubileumi tábor – Benedek 20

Június 23-27-ig Tatán tartjuk, az Olimpiai eszme jegyében.

A Tatai Ifjúsági táborban tartottuk meg iskolai nagy táborunkat, 2014. június 23-27-ig.

Nagyon köszönjük támogatóinknak: Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézetnek és a XI: kerületi Önkormányzatnak. Az ő segítségükkel tudtuk a plusz programokat megvalósítani.

Nagy öröm volt számunkra, hogy az igen különböző korosztályok jól együttműködve, vidám tábori hangulatban töltötték az egy hetet!

Fotó mellékleteink a hét napjait követik.

Hétfőn:  – ünnepélyes megnyitó: Habsburg Mihály, olimpikonok: Sárfalvi Péter, Martinek János részvételével. Az olimpiai láng meggyújtása és a zászlók felhúzása.  Délután ismerkedés a környékkel, majd esti séta következett.

Kedden: – délelőtt és délután választható programokon vettek részt a diákok. Rendhagyó történelem órán a hadtörténettel ismerkedtünk, Toldi versenyen küzdöttünk, gyógynövényeket ismerhettünk fel, régi olimpiai botrányokról hallottunk, néptáncoltunk. Este Bolyki Balázs és 4 fia adott lendületes koncertet.

Szerda: – Hangódi Dóri, Fabiola szervezett egy zarándoklatot, ahol út közben gondolkodni, imádkozni volt alkalmunk. Legnehezebb, egyben legnagyobb hatású  feladat a “csendben” sétálás volt.Igazán bensőséges szentmisét tartottak a Legio-s atyák az Árpád-kori körtemplom romjai között.Itt emlékeztünk meg, és adtunk hálát az iskola 20 éves fennállásáért. Este az altáborok tábortűz mellett beszélgettek, játszottak.

Csütörtökön: -Sajnos az erős szél miatt a tervezett Sárkányhajózás elmaradt, csak a délutáni órákban a gimnazisták  futottak ki 2 hajóval. Helyette a táborban sport foglalkozásokat tartottunk, ill. a Tatai várat látogattuk meg. Vacsora után görög táncházban roptuk. A búcsúest programja:kihirdettük a versenyek eredményeit, majd a bűvészek szerepeltek, két alkalmi énekkar is fellépett, az alsósok a népszerű ” Cupsong”-ot énekelték. Ezután  disco következett.

Péntek: – Az alsósok városnéző kisvonattal járták körbe a várost, a nagyobbak kis csapatokban egy városismereti akadályversenyen vettek részt. Ebéd után már csomagolás és a vonathoz séta maradt csak.