Szülők iskolája

2013. október 16-án 18-kor

Ebben a tanévben szeretnénk, ha az iskola és a szülők együtt gondolkodnának nevelési, lelki problémák megoldásában. Ennek szeretne fórumot teremteni a négy alkalomból álló szülők iskolája.

Az első alkalom: október 16-án, szerdán este 18.00 -19.30

 

Téma: Az  általános iskolánkban alkalmazott viselkedés tanító módszer, a Többek leszünk!  program. Ennek lényege, a gyerekek dicsérete, a jó magaviselet megerősítése. Szeretnénk, hogy a szülők is megismerjék ezt a módszert, akár otthon maguk is alkalmazzák.

 

Meghívott előadónk: Török Orsolya a VITT magyarországi képviselője. www.vitt.hu

 

Közös beszélgetésünkön melyen kb. 30 szülő vett részt jól körüljártuk a dicséret és büntetés témakörét. Megfogalmaztuk, hogy mennyire nehéz átállítani gondolkodásmódunkat arra, hogy a pozitívat vegyük észre és ne a hibákra reagáljunk csak. Hosszútávon eredményesebbnek tűnik a jó megerősítése, begyakorlása. Kiemelt figyelem a jó megoldásokat, az erőfeszítéseket kell kísérje. Jó ” szabály”-nak éreztük, hogy 4 dicséretre jusson csak 1 ” leszidás “.

A beszélgetés további részében arról beszéltünk, hogy gyermekeinket hogyan motiváljuk az otthoni házi munkák elvégzésében.

 

Következő alkalom: december 4. 18.00