Egyéni jelentkezés menete a hat évfolyamos képzésre

Kedves Szülők!

 

Szeretnénk segítséget nyújtani azoknak, akiknek gyermeke valamely hatosztályos gimnáziumba felvételizik, mert idén vannak változások az egyéni jelentkezések menetében. Az iskola csak a 8. évfolyamosok jelentkezését intézi, aki 6. osztályosként felvételizik, annak egyénileg kell megoldani a választott iskolákba való jelentkezést.

Idén ezt már csak elektronikus formában kitöltött jelentkezési lapokkal lehet megtenni, az Oktatási Hivatal külön felhívja rá a figyelmet, hogy „az idei tanévtől a kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására nincs lehetőség, ezért NE HASZNÁLJÁK az interneten különböző honlapokon megtalálható, korábbi tanévi felvételi lap nyomtatványokat.”

 Az Oktatási Hivatal létrehozott egy bejegyzést,amelyben lépésről-lépésre leírják a jelentkezés menetét. Kérjük,hogy ezt tanulmányozzák át és kövessék az itt leírtakat.

Jelentkezés menete 

Segédlet a jelentkezéshez

A jelentkezéshez szükségük lesz majd a korábbi tanévek év végi eredményeire is, ezért a jövő hét folyamán mi lefénymásoljuk a 6. osztályos felvételiző diákok bizonyítványainak 3., 4. és 5. év végi eredményeit. Ezt a diákok osztályfőnökeiktől fogják megkapni jövő pénteken (jan. 26).

A KIFIR rendszerbe a tanuló adatain kívül az érdemjegyeket, a választott iskolá(ka)t ill. a hozzá tartozó, kiválasztott tanulmányi területeket kell megadni, az iskolák sorrendjét beállítani és véglegesítés után kinyomtatni a jelentkezési lapokat és tanulói adatlapokat, majd elküldeni a megadott postai címekre. Mindezekről tehát bővebben az előbb látható linken tájékozódhatnak.

 

Az iskola vezetősége nevében sikeres felvételit kívánva,

üdvözlettel:

 

Hatvani Virág

tanulmányi igazgatóhelyettes