Pályaorientációs nap 2017

Iskolaközpontunkban október 25-én tartottuk meg a Pályaorientációs napunkat.

A felsőoktatás lehetőségeiről és a felvételi eljárás mikéntjéről Kiss Judit az Oktatási Hivatal munkatársa tartott előadást.

Majd Tompa Zsófia a PPKE Bölcsészettudományi Karának Pedagógiai Tanszékéről arról beszélt a tanulóknak, hogy a pályaválasztás első és legfontosabb mozzanata, hogy a fiatal megtalálja belső motivációját, mely személyiségéből, belülről fakad. Saját tapasztalatai alapján kiemelte, hogy a felsőoktatásban az oktatók és a diákok viszonya akkor jó, ha a kölcsönös tapasztalat és tudás megosztása és továbbgondolása a cél.

A következő előadó a Milestone Intézet munkatársa, diáknagykövete volt. Intézetünkben a magyar diákokat készítik fel külföldi továbbtanulásra. Céljuk a diákok a horizontjának tágítása, külföldi egyetemek megismertetése, de végső soron arra buzdítanak, hogy ezekkel a gazdag információkkal térjenek haza, és Magyarországon hasznosítsák tudásukat.

A negyedik előadó Karacs Kristóf, a PPKE ITK dékánhelyettese volt. Előadásában arra hívta fel a figyelmet, hogy az informatika tanulása a mi világunkban elengedhetetlen, és bármely szakirány tanulása során mindennapi része a felkészülésnek, a tanulmányok elvégzésében, a hétköznapi életben. Az ő intézményében a tanítás és a kutatás kapcsolata különlegesen erős. Pl a robotika felhasználásának és integrációjának pl az orvostudomány területén.

A központi nagy előadást követően a diákok kiscsoportos előadásokon vettek részt érdeklődési körüknek megfelelően. Lehetőségük volt történésszel, dramaturggal, levéltárossal, művészettörténésszel, nagykövettel, gyógyszerésszel, zeneszerzővel, pszichológussal, banki szakemberrel, fogorvossal, gyermekvédelmi szakemberrel stb beszélgetni, tőlük kérdezni. 

 

A képeket Hegedűs Levente 10. B osztályos tanulónk készítette.