Határtalanul pályázat beszámolója

Jó hangulatban, sok-sok élménnyel valósult meg idén a 10. évfolyam " Határtalanul" pályázata

A Határtalanul program keretében március 10- 16. között 40 diák látogatott iskolánkba a csíkszeredai Márton Áron Gimnáziumból, májusban, 5-11-ig, pedig 34 diákunk viszonozhatta a látogatást Csíkszeredában.

Mindkét egyhetes utazás számos élményt tartogatott számunkra. Már a programok összeállításánál érdekes tanulságai voltak annak, hogy végig kellett gondolnunk, saját környezetünkből mit lenne a legjobb megmutatni erdélyi vendégeinknek, mik azok az értékek, amiket meg kell tapasztalniuk látogatásuk során. Érdekes felfedezés volt, hogy a számunkra egyszerű nagyvárosi dolgok, mint mozgólépcsőn utazás vagy mozilátogatás is új és jó élmény a számukra.

Erdélyi utazásunkat kulturális ismeretek elsajátítása előzte meg az előkészítő órákon, azonban tantermi környezetben sosem tudnánk azt az élményt nyújtani, amit a csíkiek tájszólásának hallgatása, a Mohos-tőzeglápon való séta biológiai felfedezései vagy Tamási Áron unokaöccsének előadása az író szülőházában jelentett.

A diákok jó barátságokat kötöttek egymással, a modern technika kommunikációs eszközeinek hála a második utazás után is megmaradtak ezek.