Látogatás Nagyváradon a ” Határtalanul” pályázat keretében

Utazás Nagyváradra a " Határtalanul" pályázat keretén belül

Április 12 és 16 között utazott a 10.A és a 11.B osztály Nagyváradra.Mivel eredetileg egy munkácsi iskolával álltunk partnerségben, az is volt az eredeti cél. Sajnos a politika közbeszólt és lehetetlenné vált az utazás Ukrajna területére. Így gyorsan, rugalmasan kellett egy új célpontot, egy új iskolát keresni.

Végül a nagyváradi Ady Endre Gimnázium, így Nagyvárad és környéke lett második utazásunk célpontja. Tiszteletünket tettük az aradi emlékműnél, részt vehettünk egy interaktív passión ill. a vizsolyi biblianyomtatást bemutató szintén interaktív előadáson, meglátogattuk a nagyváradi Székesegyházat, a Kanonok-sort, Nagyszalonta nevezetességeit, Félixfürdő kiváló fürdőjét, a belényesi Medvebarlangot, Várasfenesen a Bála-várat ill. Magyarremete kicsiny templomát. Egyértelműen sokunkban maradandó élményt hagyott Moldován Gellért tanár úr idegenvezetése és büszke beszámolója a nagyváradi Ady Endre Gimnáziumban töltött délelőtt folyamán.

 

Vendéglátóink személyében nagyszerű emberekkel, tanárokkal ismerkedhettünk meg. A határon túli léthez ill. emberekhez kötődő ismereteink, érzéseink gazdagodhattak az átélt élményekkel.

Az alábbi linken olvashatják az útról készült beszámolót:

https://docs.google.com/uc?id=0BwPRKTpNS9UsbDhGOUE1X3ZNckU&export=download