Márton nap

A családi forgatag

Márton-nap

Igazi forgatag lepte el az iskolát azon a szombaton, amikor a szülők szervezésében megrendezésre került az iskola nagy múltra visszatekintő Márton-napja. Ilyenkor nem csak az iskolába járó diákokat és szüleiket várjuk, hanem az iskola iránt érdeklődőket és az iskola régi tanulóit, tanárait is.

A forgatagot sok-sok szervezés és lelkesedés előzte meg, hogy minden a helyén legyen, minden a helyére kerüljön. Így történt, hogy egy egyszerű szombatból Márton-nap lett és az ovis korosztálytól egészen a nagyszülőkig mindenki találhatott kedvére való programot. Volt itt minden, mi szem-szájnak ingere: kézműveskedés, sportlövészet, sorversenyek, táncház, teaház, kávéház, arcfestés, hajfonás, tombola, beszélgetés, jókedv és kacagás, aki pedig megéhezett vagy szomját akarta oltani, annak a büfé kínált finomságoktól roskadozó asztalokat.

Iskolánk 2. évfolyama is sokat és régóta készült erre a napra, hogy bemutathassák a közönségnek, milyen is volt Szent Márton és az ő élete. Remek előadást láthattunk, sok énekkel és hangszeres játékkal kiegészítve. Elfogultság nélkül mondhatjuk, hogy a gyerekek ifjú koruk ellenére remekül helytálltak és ha volt is bennük lámpaláz, ennek nyomát sem lehetett látni a nézői székekből. Köszönet érte felkészítő tanáraiknak, Gyöngyvér néninek, Rita néninek és Zsolt bácsinak.