Alsós lelkinap

Nagyböjti lelkinap az alsós évfolyamon

Hamvazószerdával elkezdődött a nagyböjti időszak. Az alsósok lelkinapját mindig ilyenkor tartják azok az édesanyák és édesapák, akiknek gyermekei a Jánospál diákjai, óvodásai.

Sokat meséltek már arról, milyen nagyszerű érzés egy ilyen napot megélni a gyerekekkel együtt, de most álljon itt egy olyan ember tapasztalata, aki az utolsó pillanatban csöppent bele a szervező csapatba és félig-meddig kívülről látja az iskolát és az itteni közösséget.

A lelki napokról csak hallottam a családom tagjaitól. Nagynéniként vettem részt, minden újdonság volt a számomra. Most először vettem részt az iskolai szentmisén is és “szuper” volt. Még soha nem láttam ilyen lelkiséget gyerekektől. Nagyon megérintett.
A Hamvazószerda ilyen módon történő megtartása lenyűgözött. Rendkívül jól éreztem magam. Pillanatok alatt csöppentem bele, így készülni sem volt sok időm. Rengeteg segítséget és támogatást kaptam a tanároktól. Nagyon sok köszönet a segítségért mindannyiuknak! Hihetetlenek voltak! Mindent megtettek azért, hogy egy teljesen kívül álló jól tudja leadni, amit akar és még jól is érezze magát!!! Minden tiszteletem és elismerésem a közreműködőknek!!!
A gyerekek szeretetét az első pillanattól kaptam, éreztem és élveztem. Csodásak voltak!!! 25 év telt el, hogy utoljára hittant tanítottam. Hihetetlen élmény volt újra “tanítani” és közvetlen kapcsolatban lenni velük. Rengeteg szeretetet, bizalmat adtak!!!

Összességében gyönyörű nap volt és a gyerekek szeretete, a tanárok kedves és segítőkész hozzáállása örök emlék lesz!!!

Képek helyett most egy videóösszeállítás mutatja be nekünk a nap eseményeit: