NÉVVÁLTOZÁS

Szent II. János Pál Iskolaközpont

2015. szeptember 1-től iskolánk neve hivatalosan megváltozik.

 

Iskolánk történetében fontos fordulóponthoz érkeztünk. Sok minden van a hátunk mögött, a két tanítási nyelvű gimnázium beindítása, egy költözés, bővülés, óvoda alapítás,  szerkezetváltás.

Mindez Szent Benedek neve alatt futott, mert az iskola alapítói 1994-ben – a bencés öregdiákok – egy új bencés iskolát szerettek volna létrehozni a régi Pesti Bencés Gimnázium utódjaként. A lendületes indulás után azonban a Bencés Rend nem vállalta magára az iskola fenntartását, a bencés öregdiákok pedig nem tudták fenntartani az iskolát, így a fenntartói jogokat 2002-ben átadták a Krisztus Légiója Kongregációnak.

Közben a bencés rend mégis iskolát indított Budapesten, ami szintén a Szent Benedek nevet viseli és a régi Pesti Bencés Gimnázium jogutódjának tekinti magát, amit korábban a mi iskolánk képviselt. A közös név sok félreértésre és keveredésre adott okot.

Miután sem a pedagógiai koncepcióban, sem a régi nagynevű gimnázium jogutódjaként nem kötődünk Szent Benedekhez, a fenntartó engedélyt kért a Szentszék Államtitkárságától, hogy az iskola felvehesse Szent II. János Pál Pápa nevét, aki a diákok számára közelebbi és könnyebben követhető példakép, valamint a Pápa szellemisége közelebb áll a fenntartó rend nevelési elképzeléseihez.

Ennek következtében 2015. szeptember 1-jétől iskolánkat Szent II. János Pál Iskolaközpont –nak fogják hívni.

A hivatalos névváltoztatás a nyáron megtörténik, de a gyakorlatban egy tanévet szánunk rá, hogy a köztudatban és a gyakorlat minden területén (pl. iskolapólók, honlap, zászló stb.) is áttérjünk az új név használatára.

Természetesen az iskola működésében ez alapvető változást nem hoz.

Kérjük, barátkozzanak meg az új névvel és legyenek büszkék rá, hogy budapesti katolikus iskolaként elsőnek vesszük fel a szentté avatott pápa nevét.

 

 

Az iskola vezetése

 

  1. május 28.