VI. Országos Mezzofanti Nyelvi Verseny

Kiemelkedő döntős eredmények.

Örömmel tájékoztatlak Benneteket diákjainknak a kétfordulós VI. ORSZÁGOS MEZZOFANTI NYELVI VERSENY-en elért eredményeiről.

 

A versenyt a magyarországi katolikus iskolák között hirdették meg a Boldogasszony Iskolanővérek, a vizsga lebonyolítását pedig az Euroexams Nyelvvizsgaközpont munkatársai végezték az euroexams vizsga típusának megfelelően. Angolból és németből mérhették össze tudásukat a jelentkezők B1-es szinten, melyet a 8-9.-eseknek és B2-esen, melyet pedig a 10-12. osztályosoknak ajánlottak. A tisztesség kedvéért Valkai Kriszti egyeztette a szervezőkkel, hogy a kéttannyelvű programban tanuló diákjaink melyik évfolyamból melyik szinten nevezhetnek, és ennek eredményeképpen a 9.KNY, 9.B és a 10.B diákjai jogosultak megfelelőnek arra, hogy a B2-es szinten megmérettessenek. (Jó lenne, ha a Mezzofanti verseny a jövőben C1-es szinten is biztosítana lehetőséget!)

 

Az írásbeli fordulón márciusban megjelent kb. 20 diákunk majdnem mindegyike a csaknem 400 fős mezőny első harmadában szerepelt, 5 diákunk bejutott az első 20 versenyző közé, tehát az április 18-i kalocsai szóbeli döntőbe:

Peller Mónika 9.B  93%,

Paller Éva 9.KNY 87%,

Palásthy Levente 9.B 86%,

Kiss Anikó 9.B és

Tóth Keve 9.KNY 85%

átlageredménnyel. Szeretném még kiemelni a diákjaink által elért sok 60% feletti teljesítmény közül

Bolyki Gergő 9.B 84%-os,

Kiss Bálint 10.B 82%-os és

Svindt Mária 9.B 80%-os

eredményét is, ugyanis tapasztalataim szerint a B2-es szinten 80% felett teljesítő jelöltek általában megfelelnek a C1-es szintű (felsőfokú) elvárásoknak is. Egyébként a végeredménybe az írásbeli eredményeket 60%-ban számították be.

 

A szóbeli döntőn minden diákunk derekasan állt helyt. Pontosan 7 órakor ott voltak az iskola előtt alkalomhoz illő öltözetben. Palásthy Levente édesapja vitt le minket Kalocsára. A méltón megrendezett, előadásokkal gazdagított versenyen fegyelmezetten vettek részt. Megható volt látni, ahogy a verseny megnyitóján egymás kezét fogva mondták hangosan angolul a Miatyánkot a bátortalan versenyzők (piaristák, patronások, stb.) legnagyobb létszámú csapataként. Végigizgultuk az egész versenyt, hiszen már az első vizsgázók közt és még az utolsók közt is volt benedekes. (Hiába, ha egy iskola felülreprezentáltan lehet jelen!) A várva várt eredményhirdetés előtt csak egy óránk maradt körülnézni Kalocsán. A verseny záróakkordjaként pedig az örömujjongások kórusa sem maradt el, hiszen

PELLER MÓNI 1.,

PALLER ÉVI pedig 5. lett,

így ők ingyenes nyelvvizsga-lehetőséget, a többiek pedig könyvjutalmat nyertek.

Felkészítő tanáraik: Harsányi Klára és Sióréti Russel, Borsányi Katalin

Harsányi Klára tanárnő